Edd magad szépre!
A szem, ahogy mondani szokták a lélek tükre. Kiolvasható belőle az örömöd, a szomorúságod… Az arcbőröd viszont az egészségi állapotodat tükrözi vissza. Látszik rajta, ha dohányzol, ha sok cukrosat eszel, és az is, ha épp valamire allergiás vagy. Ha életteli, problémamentes bőrt szeretnél, kezd az étkezéssel, lásd el a szervezetedet minőségi “üzemanyaggal”.
Azt már biztos hallottad, hogy a színes zöldségek és a gyümölcsök jó hatással vannak a szervezetünkre. Nemcsak a rosttartalmuknak köszönhetően, hanem a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok miatt is. Sőt, már azt is hallhattad, hogy bizonyos vitaminok és ásványi anyagok, növények nemcsak a vitalitásodhoz elengedhetetlenek, de a bőröd is meghálálja.
Most azokat az étkeket vesszük sorra, melyek látványosan segítenek, hogy gyönyörű, egészséges arcbőröd legyen.
Sárgarépa, kaliforniai paprika, sütőtök, sárgabarack. Minden ami narancssárga és piros – a ragyogó bőrért
A répa nemcsak alacsony kalóriával, de magas antioxidáns tartalommal védi a bőrt. Rendszeres répa fogyasztással a bőröd pigmentezettsége visszanyeri egészséges ragyogását, sugárzó, vonzó bőrszíned lesz, köszönhetően a béta-karotin tartalomnak.
Hogyan segítenek csökkenteni a finom vonalakat és ráncokat a narancssárga gyümölcsök és zöldségek? A béta-karotin az A-vitamin provitaminja, azaz a béta-karotinból képződik - természetes úton - a retinol, ami bizonyítottan szükséges a bőr fiatalításához.
A BBC kutatása alapján már napi 1,5 dl sárgarépalé és 1 kaliforniai paprika 6 hét alatt látható eredményt hoz, a bőröd sugárzóbb, élettelibb lesz, és az oly nehezen megszerzett barnaságot is hosszabb időre megőrizheted.
Paradicsom: Egy német tanulmány megállapította, hogy nem csak karotinoid tartalma magas, de a likopin tartalma is, ami egy szuper antioxidáns, így segíthetnek lassítani a sejtkárosodást és felveszik a harcot a a szabad gyökökkel. A likopin bizonyítottan segít a napégés elkerülésében és megszépíti a zsíros bőrt is.
Magas antioxidáns tartalmú gyümölcsök- málna, szeder, áfonya és társai. Hogy miért is fontos az antioxidáns a bőrnek és hogyan veszi fel a harcot a szabadgyökökkel, itt olvashatsz bővebben. A magas C-vitamin tartalmuk segíti a kollagénrostok felépülését a bőrben, magas antioxidáns tartalmuk miatt a gyulladások ellen is hatékonyan lépnek fel, ezért ha gyulladt, aknés, pattanásos az arcbőröd, érdemes minél több bogyós gyümölcsöt fogyasztanod.
Lassítsd a bőröregedés lazaccal. A lazac tartalmaz astaxanthint, karotinoidot, omega 3 zsírsavat, amely javítja a bőr rugalmasságát, így csökkentheted a finom vonalú ráncokat.
A tojás protein tartalma regenerálja a sejteket. A tojás egyben teljes fehérjeforrás is, tartalmaz biotint - ez egy alapvető vitamin - amely mérsékli a bőrszárazságot.
Az avokádó tele van a természetben előforduló zsírsavakkal, amelyek elengedhetetlenek az optimális bőrmegújuláshoz. Ezek a zsírsavak tele vannak tápanyagokkal, amelyek a bőrt hosszabb távon simává és fiatalos megjelenésűvé varázsolják. Az avokádó magas E-vitamin, A-vitamin tartalommal rendelkezik, melyek elengedhetetlenek a kollagén termelés és a sejtek regenerációja miatt.
Dió. Ha nem vagy nagy rajongója a lazacnak. A dió gazdag forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek a bőrödet és a hajadat egészséges fényhez segítik.
Ha igazán szép bőrt szeretnél, az első lépcső a megfelelő étkezés.
Egészséges ételek = gyönyörű bőr!
blog comments powered by Disqus